Κοτόπουλο fajitas


Η δική μου εκδοχή για κοτόπουλο Fajitas.Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή και εξαιρετικά νόστιμη, που μου θυμίζει τα φοιτητικά μου χρόνια, μια και ένας συμφοιτητής μου τότε με κάλεσε στο σπίτι του για φαγητό και μου την έμαθε. Η δική μου εκδοχή που με τα χρόνια την εξέλιξα περιλαμβάνει κρασί και φρέσκια ρίγανη που απογειώνει το πιάτο. 

Υλικά: 
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια
  • 1 πακέτο φιλεταρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου κομμένα σε κυβάκια
  • 3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4-5 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη ή 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή

 

Παρασκευή: 

Αναμείξτε σε ένα μπωλ το κοτόπουλο με το κρασί και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και αφήστε να μαριναριστούν για τουλάχιστον μισή ώρα.Πάρτε μόνο τα κομμάτια του κοτόπουλου, αλλά κρατήστε τη μαρινάτα για αργότερα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα. Σβήστε με τη μαρινάτα και προσθέστε τα κρεμμύδια και τη ρίγανη.Μαγειρέψτε το φαγητό μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.

  • Tips: - Είναι ένα φαγητό που τρώγεται καυτό.
  •          -Αν και κινδυνεύω να χαρακτηριστώ γραφική, θα το ξαναπώ για χιλιοστή φορά. Το κρασί για το μαγείρεμα πρέπει να είναι καλό, όχι ακριβό, αλλά θα πρέπει να ακολουθεί τον κανόνα: «Αν δεν πίνεται, δεν μαγειρεύεται!».
  •          - Του πάει πολύ και το ρύζι και ο πουρές.
  •          - Εκτός από κρεμμύδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πολύχρωμες πιπεριές, χονδροκομμένες, τις οποίες θα προσθέσετε μαζί με τα κρεμμύδια.
  • Αλίκη ΜάραΟινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

45
2