Κοτόπιτα


Ευκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πλήρες και πεντανόστιμο γεύμα!

Υλικά: 
  • 1 κοτόπουλο 1 ½ κιλό περίπου
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 2 καρότα
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού αρακά
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού κεφαλογραβιέρα
  • μαϊντανό
  • 1 πακέτο ζύμη σφολιάτα

 

Παρασκευή: 

Πλένετε το κοτόπουλο και το κόβετε. Σε μια ανοιχτή χύτρα ταχύτητος βάζετε το βούτυρο και σωτάρετε ελαφρά τα κρεμμυδάκια και τα κομμάτια του κοτόπουλου. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και μοχοκάρυδο και 4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Κλείστε τη χύτρα και ψήστε το κοτόπουλο σύμφωνα με τις οδηγίες της χύτρας σας (περίπου για 10 λεπτά από την ώρα που θ’ αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα). Αφού ψηθεί το κοτόπουλο, το βγάζετε, αφαιρείτε τις πέτσες και τα κόκκαλα και το ψιλοκόβετε. Το ξαναβάζετε πίσω στη χύτρα, προσθέτε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό, τα καρότα, τις πατάτες, όλα κομμένα σε μικρούς κύβους, τον αρακά και τις ντομάτες, αφού αφαιρέσετε τη φλούδα και τους σπόρους και τις κόψετε σε κομματάκια.  Προσθέστε λίγο αλάτι ακόμα, κλείστε την χύτρα και μαγειρέψτε τα για 5 λεπτά. Η σάλτσα πρέπει να είναι αρκετά πηχτή, αν δεν είναι βράστε λίγο ακόμη τη γέμιση με ανοιχτή τη χύτρα.Λαδώστε ένα ταψί και τοποθετήστε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίξτε μέσα τη γέμιση, πασπαλίστε με το τυρί και από πάνω ρίξτε το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο και κολλήτε τις άκρες των δύο φύλλων. Αλείψτε το με βούτυρο και με ένα πηρούνι τρυπήστε σε διάφορα μέρη την επιφάνεια.Βάλτε την κότοπιτα στο φούρνο και ψήστε την για 45 περίπου λεπτά.Είναι ένα πλήρες και πεντανόστιμο γεύμα!  

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

60
2