Κολοκυθοκεφτέδες


Μα τι πιάτο και αυτό ! Μου θυμίζει νησί, καλοκαίρι, τσίπουρο...όλα τα ωραία δηλαδή.

Υλικά: 
  • ½ κιλό κολοκυθάκια μέτριου μεγέθους
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 λιωμένη σκελίδα σκόρδου
  • 1 αυγό
  • 50γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ. κορν φλάουερ
  • 50γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

 

Παρασκευή: 

Πλένετε, καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Στη συνέχεια τα πιέζετε για να αποβάλλουν το νερό τους. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά. Σε καυτό λάδι βάζετε μία- μία κουταλιά από το μείγμα σας και τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές. Μην ξεχνάτε ποτέ να τοποθετείτε τα τηγανισμένα σας σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απομακρυνθεί η περίσσεια του λαδιού.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

20
1