Κολοκυθάκια τηγανητά


Φαντάζει εύκολη συνταγή και είναι, ποτέ όμως δεν φτιάξατε και δεν φάγατε τόσο τραγανά και νόστιμα κολοκυθάκια. 

Υλικά: 
  • 2-3 κολοκυθάκια
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο αειφόρο ''χωριό'' για το τηγάνισμα

 

Παρασκευή: 

Πλένετε τα κολοκυθάκια και αφαιρείτε τα άκρα τους. Με κάποιο απλό μηχάνημα κοπής (πουλάνε τα σούπερ μάρκετ) ή με το χέρι σας, κόβετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος όσο πιο λεπτά μπορείτε. Τα αλατίζετε και τα αφήνετε να σταθούν για 15 λεπτά. Στο στάδιο αυτό τα κολοκυθάκια «ιδρώνουν» και βγάζουν το νερό τους. Στη συνέχεια τα αλευρώνετε και τα αφήνετε να σταθούν για άλλα 15 λεπτά. Τα ξαναλευρώνετε άμα χρειάζεται και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.

  • Συμβουλές:
  • -Μην ξεχνάτε κάθε φορά που τηγανίζετε να χρησιμοποιείτε χαρτί κουζίνας όταν βγάζετε τα τηγανισμένα από το τηγάνι για να απομακρύνεται το πολύ λάδι.
  • -Με το αλάτι τα κολοκυθάκια «ιδρώνουν», βγάζουν το νερό τους και γι’ αυτό γίνονται τόσο τραγανά.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

20
1