Κις λορέν με μπρόκολο


Αυθεντική παριζιάνικη Κις λορέν με μπρόκολο. Δείτε το video με την Αλίκη, πως εύκολα και γρήγορα θα ετοιμάσετε ένα μοναδικό, θρεπτικό και νόστιμο γεύμα για την οικογένειά σας, τους φίλους...τον εαυτό σας !!!

Υλικά: 
  • 1 φλυτζάνι πουρέ Maggi
  • 250ml νερό
  • 125ml γάλα
  • ½ κουταλιά βούτυρο αγελάδος κύπελλο Χωριό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο Χωριό Αειφόρο
  • 2 φλυτζάνια μπρόκολο (μόνο τους ανθούς, αλλιώς ψιλοκομμένο)
  • ½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλυτζάνι τριμμένο Τρικαλινό από τη ΦΑΓΕ
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι γάλα ΦΑΓΕ
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175o C.

Βράστε το μπρόκολο σε νερό μέχρι να «κρατάει» στο δόντι.

Βάλτε μέσα σε μία κατσαρόλα το νερό, το γάλα και μια πρέζα αλάτι. Αφήστε το μίγμα να ζεσταθεί για λίγα λεπτά και προσθέστε μισή κουταλιά βούτυρο. Αδειάστε τον πουρέ στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να «δέσει». Αποσύρετε  την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Λαδώστε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 22 εκατοστών περίπου,  απλώστε τον πουρέ και πιέστε τον καλά. Αλείψτε τον πουρέ με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήστε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει η βάση του πουρέ ένα ωραίο, ελαφρώς καφέ χρώμα.

Σκορπίστε πάνω στη βάση του πουρέ τα κρεμμύδια, το μπρόκολο και το τυρί. Σε ένα μπωλ αναμείξτε το γάλα, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και περιχύστε με αυτό τα λαχανικά και το τυρί.

Ψήστε την κις λορέν για 30-40 λεπτά. Θα πρέπει να φουσκώσει ελαφρώς και το αυγό να έχει ψηθεί τελείως.

Προτού την σερβίρετε, αφήστε την να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά, αλλιώς θα διαλύεται.

 Tips:

- Αν έχετε φόρμα σιλικόνης, δεν χρειάζεται να τη λαδώσετε.
- Εκτός από μπρόκολο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε: κολοκυθάκια, σπαράγγια, πολύχρωμες πιπεριές κ.α.
- Ο πουρές για τη βάση δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ ρευστός, αλλά ούτε και πολύ σφικτός. Γι' αυτό χρησιμοποιώντας πουρέ Maggi μπορούμε κάθε φορά να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.
- Το αυγό θεωρείται ένας από τους εχθρούς του κρασιού. Όχι όμως και για το Chardonnay του Κτήματος Α, το οποίο όχι μόνο μπορεί να συνοδεύσει αυτό το πιάτο, αλλά και να το αναδείξει!

Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ

 

Αλίκη Μάρα

Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

90
3
Φωτογραφίες
Δείτε το Video