Κινέζικο κοτόπουλο με ρύζι & μαύρα μανιτάρια


Μια αγαπημένη εκδοχή για κοτόπουλο και ειδικά για όσους αγαπάνε τα μανιτάρια. Δοκιμάστε την στο τραπέζι με φίλους στο σπίτι,  θα αρέσει.

Υλικά: 
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 240γρ. ρύζι basmati
  • 2 κ.γ. Maggi Νοστιμιά κόκκοι Μεσογειακοί
  • 6-8 φύλλα από φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 60γρ. μαύρα αποξηραμένα κινέζικα μανιτάρια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3-4 σταγόνες σησαμέλαιο
  • 2 κ.σ. σόγια σος
  • 3 κ.σ. Maggi Νοστιμιά με το μάτι κοτόπουλο
Παρασκευή: 

Βάζετε τα μανιτάρια σε κρύο νερό για 7’-8’ ώστε να μουλιάσουν. Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτετε 350ml νερό για να βράσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια και αμέσως μετά το ρύζι με τη Maggi Νοστιμιά κόκκοι Μεσογειακοί. Μόλις πάρει βράση, το σκεπάζετε και σβήνετε τη φωτιά. Το ρύζι θα είναι έτοιμο σε 10’-12’. Σε ένα μπολ βάζετε το κοτόπουλο και το ελαιόλαδο, τη Maggi Νοστιμιά με το μάτι, το σησαμέλαιο και τη σόγια. Ανακατεύετε καλά και σοτάρετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι για 7’-8’. Ανακατεύετε με το ρύζι και σερβίρετε σε πιατέλα.

 

35
2