Κερασόπιτα


Πίτα με κεράσια...yumm...Αγαπημένο και αυτό σε όλη την οικογένεια. Θα σας ζητάνε να φτιάξτε ξανα, πιστέψτε με! 

Υλικά: 
  • Κεράσια
  • ½ φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/3 φλυτζανιού γάλα
  • ½ φλυτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι Αλλατίνη
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά baking powder Αλλατίνη
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

  

Παρασκευή: 

Πλένετε τα κεράσια, τα στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί και αφαιρείτε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175ο C.Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και μετά τον κρόκο του αυγού. Κατόπιν προσθέτετε εναλλάξ γάλα και αλεύρι, ενώ το μίξερ συνεχίζει να δουλεύει. Στο τέλος προσθέτετε και το ασπράδι του αυγού, το οποίο έχετε προηγουμένως χτυπήσει σε μαρέγκα.Απλώνετε τη ζύμη, η οποία είναι λίγο σφιχτή, σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι και τοποθετείτε πάνω τα κεράσια, προσπαθώντας όσο μπορείτε να μην αφήσετε κενά μεταξύ τους.Ψήνετε την πίτα στους 175oC για 1 ώρα περίπου.Πασπαλίστε την με ζάχαρη άχνη, ενώ είναι ακόμη ζεστή.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

70
3