Κέικ βανίλιας με σαντιγύ & φράουλες


Με αυτό το κέικ θα τους εντυπωσιάσετε όλους.Αξίζει...Φτιάξτε το!

Υλικά: 
  • 400γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 400γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6 αυγά
  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
  • 3 κοφτά κουταλάκια του γλυκού baking powder Αλλατίνη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 1 κιλό φρέσκιες φράουλες
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • φιλέ αμύγδαλα 
Παρασκευή: 

Για μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 25εκατοστών

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160οC. Βουτυρώστε τη φόρμα και καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος μόνο τη βάση.Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν. Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα και χτυπήστε καλά. Τέλος προσθέστε και τη βανίλια. Μεταφέρετε το μίγμα των αυγών σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέστε το αλεύρι με

το baking powder που έχετε ήδη κοσκινίσει. Προσθέστε και το γάλα. Αδειάστε το μίγμα του κέικ στη φόρμα και ισιώστε με ένα κουτάλι την επιφάνεια.

Ψήστε το κέικ για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου. Προς το τέλος του χρόνου ελέγξτε αν έχει ψηθεί, βυθίζοντας ένα μαχαίρι μέσα. Θα πρέπει να βγει καθαρό. Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, αναποδογυρίστε το σε μία σχάρα και αφήστε το να κρυώσει τελείως προτού το κόψετε.

Χτυπήστε τη σαντιγύ με τη ζάχαρη άχνη. Πλύνετε τις φράουλες, κρατήστε μερικές για γαρνιτούρα και τις υπόλοιπες κόψτε τις σε μικρά κομματάκια.

Κόψτε το κέικ σε τρία ίσα μέρη. Ανάμεσα τους απλώστε σαντιγύ και φράουλες. Τέλος καλύψτε όλο το κέικ με σαντιγύ, πασπαλίστε με τα αμύγδαλα και γαρνίρετε με ολόκληρες φράουλες.

  • Tips:  Μπορείτε να φυλάξετε το κέικ σε δοχείο που κλείνει πολύ καλά και να το διατηρήσετε για 2 εβδομάδες στο ψυγείο και 2 μήνες στην κατάψυξη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το φτιάξετε μέρες προτού το χρησιμοποιήσετε.
  • Αλίκη Μάρα
    Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

95
3