Κέικ σοκολάτας με λίγες θερμίδες


Δεν είναι τέλειο να έχουμε και εμείς ένα κέικ που να μπορούμε να το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές;

Υλικά: 
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι κακάο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • ½ φλιτζάνι μαρμελάδα δαμάσκηνο
  • 50γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • ¾ του φλιτζανιού γάλα χαμηλά σε λιπαρά
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1/3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder Αλλατίνη
Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.

Σε μία μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία βάλτε το βούτυρο, τη μαρμελάδα, την καστανή ζάχαρη, το κακάο, το γάλα και τον καφέ. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και αφήστε το μίγμα να κρυώσει.

Στο μίξερ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέστε το αλεύρι και το baking powder και ανακατέψτε με το χέρι. Τέλος προσθέστε και το μίγμα του κακάο και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το κέικ σε μια φόρμα με τρύπα και ψήστε το για 45 λεπτά περίπου. Αφήστε το κέικ για τουλάχιστον 10 λεπτά προτού το βγάλετε από τη φόρμα.

Αφού κρυώσει πασπαλίστε το με λίγη ζάχαρη άχνη.

  • Tips:

- Αν διαθέτετε φόρμα σιλικόνης απλώς αδειάστε το μίγμα του κέικ και βάλτε το στο φούρνο χωρίς προηγούμενη προετοιμασία. Με τις φόρμες σιλικόνης τα κέικ ξεφορμάρονται χωρίς κανένα πρόβλημα.

- Αν δεν διαθέτετε φόρμα σιλικόνης, μην ξεχάσετε να βουτυρώσετε και να αλευρώσετε καλά τη φόρμα σας προτού βάλετε το μίγμα του κέικ, για να μην σας κολλήσει στο ξεφορμάρισμα.

- Το μόνο αρνητικό σ’ αυτό το κέικ είναι ότι δεν διατηρείται για πολλές μέρες, κάτι που δεν συμβαίνει όμως συχνά γιατί καταναλώνεται αμέσως!!!

Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ

Για περισσότερες ιδέες και λύσεις με αλεύρι Αλλατίνη κάντε click εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
45
2
Φωτογραφίες
Δείτε το Video