Κέικ με ελαιόλαδο & πορτοκάλι


Τελείως μεσογειακό και άκρως ελαφρύ! Ναι, το βούτυρο μπορεί να αντικατασταθεί από ελαιόλαδο και να προκύψει ένα πεντανόστιμο κέικ με διακριτικό άρωμα πορτοκαλιού. Κανείς δεν θα πιστέψει ότι το φτιάξετε με ελαιόλαδο.

Υλικά: 
  • 1 ¼ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
  • 2 αυγά
  • 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder Αλλατίνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • μια πρέζα αλάτι
Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C.

Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20cm και στρώστε μόνο στον πάτο του ένα αντίστοιχης διαμέτρου αντικολλητικό χαρτί.

Χτυπήστε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά και να φουσκώσουν λίγο. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τη βανίλια και συνεχίστε για λίγο ακόμη το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέστε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι και προσθέστε το τμηματικά στο μίγμα με τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι πλήρως.

Βάλτε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε το κέικ  για 25-30 λεπτά.

Tip:

- Αφού κρυώσει μπορείτε να το πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη άχνη.

 

Για περισσότερες ιδέες και λύσεις με αλεύρι Αλλατίνη κάντε click εδώ

 

Αλίκη Μάρα

  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
30
1