Kέικ Marble με διακόσμηση άσπρηs κουβερτούρας!


Όσο περνάνε τα χρόνια, νομίζω ότι καταλληλότερο όνομα γι΄ αυτό το κέικ από: «Το σίγουρο» δεν υπάρχει. Σίγουρη επιτυχία, σίγουρα αρέσει σε όλους (ανεξαρτήτως παραξενιάς!!!), σίγουρα θα ζητήσουν και δεύτερο κομμάτι, σίγουρα άμα το σκεφτείς θα το λιγουρευτείς, σίγουρα θα σου ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις!!!

Υλικά: 

Για το κέικ:

  • 225γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 225γρ. ζάχαρη
  • ​1 ​κουταλιά​ του γλυκού baking powder
  • ​1 κουταλιά του γλυκού σόδα​
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα​ πλήρες​ + 2 κουταλιές
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

​Για το γλάσο σοκολάτας:  

  • 75 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα​ πλήρες

              

Παρασκευή: 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί (μόνο με τις 3 κουταλιές γάλα) στο μίξερ για μερικά λεπτά να αναμειχθούν πολύ καλά και το μείγμα να αποκτήσει βελούδινη υφή.

Μοιράστε το με​ίγμα σε δύο μπολ. Στο ένα προσθέστε το κακάο και τις δύο έξτρα κουταλιές γάλα και χτυπήστε το για λίγο ακόμη στο μίξερ.

Με τη βοήθεια δύο κουταλιών γεμίστε εναλλάξ μία μακρόστενη φόρμα 25 x 11 εκατοστών που έχετε προηγουμένως βουτυρώσει​ και αλευρώσει. Αν διαθέτετε φόρμα σιλικόνης δεν χρειάζεται καμιά προετοιμασία.

 

Όταν το μίγμα τελειώσει, χτυπήστε στον πάγκο της κουζίνας αρκετές φορές τη φόρμα, να ελευθερωθούν τυχόν φυσαλίδες αέρα.

 

Πάρτε ένα μαχαίρι και ξεκινώντας από τη μία γωνία τραβήξτε μια συνεχόμενη χαρακιά από τον πάτο μέχρι την επιφάνεια της απέναντι γωνίας, για να δημιουργηθεί η χαρακτηριστική όψη του «μαρμάρου» (απ’ όπου προέρχεται και το όνομα «marble» τουκέικ).

 

Ψήστε το για περίπου 45-50 λεπτά κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα για τον ακριβή καθαρισμό του χρόνου ψησίματος.

Αφήστε το να κρυώσει προτού το αναποδογυρίσετε.

 

Tips: - Αν μείνει ή αν δεν πρόκειται να το καταναλώσετε αμέσως, φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο για 3 μέρες ή αποθηκεύστε το για 3 μήνες!!! στην κατάψυξη.  

 

 

Αλίκη Μάρα

Καθημερινή Γευσιλάτρης

30
2
Φωτογραφίες
Δείτε το Video