Χοιρινές μπριζόλες με μήλα


 Μήλα και χοιρινές μπριζόλες.Ένα πιάτο που θα λατρέψουν τα παιδιά σας.

Υλικά: 
  • 2  μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • ¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • πιπέρι καγιέν
  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Αλατοπίπερο
Παρασκευή: 

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, τις σταφίδες, το ξύδι, το τζίντζερ,  πιπέρι καγιέν και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Πασπαλίζουμε τις χοιρινές μπριζόλες με το αλάτι και το πιπέρι .

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι , προσθέτουμε τις μπριζόλες και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρουμε με μήλα η σταφίδες.

 

Δομινίκη Παπαχαραλάμπους

30
3