Guacamole


Μόλις δέκα λεπτά θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτό το dip της μεξικάνικης κουζίνας. Συνοδέψτε το με τορτίγια τσιπς και παγωμένες μαργαρίτες!!! Viva amigos! 

Υλικά: 
  • 3 μεγάλα και πολύ ώριμα αβοκάντος
  • το χυμό από ένα λάιμ ή λεμόνι
  • 1 μικρό κρεμμύδι έξτρα ψιλοκομμένο
  • 2 μικρές ντομάτες, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
  • αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καυτερό πιπέρι καγιέν
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κορίανδρο

 

Παρασκευή: 

Ξεφλουδίστε τα αβοκάντο και κόψτε τα στη μέση, αφαιρώντας το κουκούτσι. Τεμαχίστε τα σε κομμάτια και περιχύστε τα από όλες τις πλευρές με το χυμό του λάιμ, για να μην μαυρίσουν. Σουρώστε το χυμό και κρατήστε τον. Σε ένα μπωλ πολτοποιήστε το αβοκάντο με το αλάτι, το κύμινο, το καγιέν και τον κορίανδρο. Προσθέστε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και ανακατέψτε καλά. Τέλος προσθέστε και μια κουταλιά από το χυμό λάιμ που περίσσεψε. Αφήστε το dip για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου προτού το σερβίρετε.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living 

 

10
1