Γαρίδες σαγανάκι


Μην ξεχάσετε να τις σερβίρετε με φρέσκο ψωμί, γιατί είναι κρίμα αυτή η πικάντικη σάλτσα να πάει χαμένη!!! 

Υλικά: 
  • 1 κιλό γαρίδες φρέσκιες γάμπαρι μεσαίο μέγεθος
  • ¼  καυτερή πιπεριά πράσινη ή κόκκινη εξαιρετικά ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό φρέσκια ντομάτα περασμένη στον τρίφτη ή ανάλογη ποσότητα κονκασέ
  • 8 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 200γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
  • 3 κουταλάκια μουστάρδα σε σκόνη
  • μία πρέζα ζάχαρη εφόσον οι ντομάτες είναι φρέσκιες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 10 περίπου φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού κατά προτίμηση
Παρασκευή: 

Κόψτε τα μουστάκια από τις γαρίδες και αφαιρέστε το κέλυφος προσέχοντας να αφήσετε το κεφάλι και την ουρά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το εντεράκι κάθε γαρίδας (τη μαύρη γραμμή που υπάρχει στη ράχη) χρησιμοποιώντας μια φουρκέτα μαλλιών. Πλύντε τις γαρίδες και αφήστε τις να στεγνώσουν.Βάλτε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε για λίγο την πιπεριά. Προσθέστε τις ντομάτες και τη ζάχαρη αν είναι φρέσκιες και αφήστε τη σάλτσα να δέσει ελαφρά. Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα και αφήστε τη σάλτσα να δέσει αρκετά προτού προσθέσετε τις γαρίδες. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 15 ακόμη και λεπτά και λίγο πριν το τέλος προσθέστε τη φέτα και το βασιλικό. Ανακινήστε κυκλικά την κατσαρόλα μέχρι να αναμειχθεί καλά η σάλτσα.

  • Tip:

Αν αφήσετε τις γαρίδες για λίγο μέσα σε ένα μπωλ με νερό καθαρίζονται πάρα πολύ εύκολα!  

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

20
2