Fish & chips


Το διάσημο φαγητό της γηραιάς Αλβιόνας δεν είναι δύσκολο, δεν είναι μυστικό και είναι πεντανόστιμο! 

Υλικά: 
  • μπακαλιαράκια φρέσκα και φιλεταρισμένα*
  • 15γρ. φρέσκια μαγιά
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • λίγη ζάχαρη
  • αλεύρι
  • πατάτες

 

Παρασκευή: 

Σε ένα μπωλ βάλτε τη μαγιά, την μπύρα και τη ζάχαρη και ανακατέψτε για να διαλυθούν. Αφήστε ½ ώρα να φουσκώσει το μίγμα και προσθέστε σιγά- σιγά αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο κουρκούτι. Πάρτε τα φιλέτα μπακαλιάρου, αλατίστε τα, βάλτε τα στο κουρκούτι και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.Καθαρίστε, κόψτε τις πατάτες και βάλτε τις σε ένα μπωλ με ζεστό νερό για 15 λεπτά. Στραγγίστε τις πολύ καλά και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας. Τηγανίστε τις σε καυτό λάδι και όταν τις βγάλετε ακουμπήστε τις πάλι σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι και να μείνουν τραγανές.*Υπολογίστε περίπου 4 φιλέτα μπακαλιάρου για κάθε άτομο. Ζητήστε από τον ιχθυοπώλη να σας καθαρίσει και να σας φιλετάρει τα μπακαλιαράκια εκείνος.  

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

   

50
2