Φιλέτο σολωμού με άνηθο


Ο γείτονάς μας είναι εργένης. Κάθε μέρα παρελαύνει στο σπίτι του όποιο delivery σκεφτείτε. Ο χρόνος για να έρθει μια παραγγελία σπίτι είναι τουλάχιστον 20 λεπτά. Μια παραγγελλία αμφιβόλου προελεύσεως, αμφιβόλου ποιότητας και το πιο πιθανό επιβλαβούς για την υγεία. Η συνταγή αυτή θέλει συνολικά 10!!! λεπτά για να γίνει, ο τρόπος μαγειρέματος είναι υγιεινός και δεν υπολείπεται από γεύση. Η επιλογή ανήκει σε εμάς, ο χρόνος δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα! 

Υλικά: 
  • 1 φέτα φιλέτο σολωμού περίπου 120γρ. και πάχους 2,5 εκατοστά
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουταλάκι άνηθο ψιλοκομένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

 

Παρασκευή: 

Με χαρτί κουζίνας απομακρύνετε την υγρασία από το σολωμό. Αλείψτε με ελαιόλαδο τον πάτο ενός σκεύους ασφαλούς για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων. Αλείψτε και τις δύο πλευρές  του ψαριού με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τις. Τοποθετήστε το ψάρι στο σκεύος και καλύψτε πολύ καλά το σκεύος με ειδική μεμβράνη για φούρνο μικροκυμάτων (θα τη βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ). Κάντε μια μικρή τρύπα στη μεμβράνη για να διαφεύγουν οι υδρατμοί και ψήστε το ψάρι στο φούρνο μικροκυμάτων για 3 λεπτά στη μέγιστη ισχύ. Στη συνέχεια ανοίξτε τη μεμβράνη προσθέστε το κρασί και πασπαλίστε το ψάρι με τον άνηθο. Ξανακλείστε τη μεμβράνη και ψήστε το ψάρι για 2 ακόμη λεπτά. Όταν τελειώσει ο χρόνος αφήστε το να «σταθεί» για λίγο. Σερβίρετέ το αφού το περιχύσετε με τους χυμούς του από το ψήσιμο και λεμόνι.

  •  Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

10
1