Dip πορτοκαλιού


Γλυκόξινο dip, ιδανικό για κοτόπουλο πανέ, spring rolls, λαχανικά tempura και πολλά άλλα.

Υλικά: 
  • ¾ φλυτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι
  • ¼ φλυτζανιού χυμό πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη μουστάρδας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκους κόκκινου πιπεριού θρυμματισμένους (θα τους θρυμματίσετε εσείς)
Παρασκευή: 

Σε κατάλληλο σκεύος για φούρνο μικροκυμάτων, βάλτε τη μαρμελάδα και πολύ προσεκτικά λιώστε την (περίπου 20 δευτερόλεπτα στη μέγιστη ισχύ). Βγάλτε την από το φούρνο και ρίξτε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά. Σερβίρετέ την αμέσως.

 

Ταιριάζει τέλεια με:

Φτερούγες κοτόπουλο πανέ στο φούρνο

Λαχανικά Tempura

Γαρίδες με σουσάμι

 

Αλίκη Μάρα

Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

10
1