Δίχρωμα σάντουιτς


Μπορεί να ταιριάζουν τέλεια με όλες τις γλυκές, παιδικές φαντασιώσεις περί γλυκού (και μπισκότα σοκολάτας και κρέμα σοκολάτα και κρέμα βανίλια και σοκολατένια τρούφα και αμύγδαλα και όλα αυτά μαζί) δεν θα αφήσουν όμως κανένα αδιάφορο ανεξαρτήτως ηλικίας!

Υλικά: 
  • 1 πακέτο Πτι Μπερ Αλλατίνη με γεύση σοκολάτα
  • ½ λίτρο γάλα
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 60γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
  • 2 αυγά
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 50γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • τρούφα σοκολάτας
  • φιλέ αμύγδαλα
Παρασκευή: 

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα και το κλωναράκι της βανίλιας, αφού πρώτα το σχίσετε κατά μήκος με ένα μαχαίρι, και φέρτε το γάλα σε βρασμό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη ζάχαρη και το αλεύρι. Στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε να αναμειχθούν όλα τα υλικά πολύ καλά μαζί.
Ρίξτε στο μείγμα των αυγών το μισό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς και στη συνέχεια αδειάστε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα, που την έχετε ξαναβάλει πίσω στην εστία. Ανακατεύετε την κρέμα συνέχεια και μόλις πάρει βράση, αποσύρετε την από τη φωτιά.
Αφαιρέστε το κλωναράκι της βανίλιας και μοιράστε την κρέμα σε δύο γυάλινα σκεύη.
Στη μία προσθέστε την κουβερτούρα, που προηγουμένως έχετε λιώσει είτε σε μπεν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων, και ανακατέψτε καλά.
Σκεπάστε αμέσως με μεμβράνη όλη την επιφάνεια και στα δύο σκεύη για να αποφύγετε το σχηματισμό κρούστας.
Βάλτε τα δύο ήδη κρέμας στο ψυγείο και αφήστε να κρυώσουν τελείως.
Για να φτιάξετε τα σάντουιτς τοποθετήστε ένα μπισκότο σε μια πιατέλα, από πάνω βάλτε μια ποσότητα κρέμας, πάνω από την κρέμα βάλτε άλλο μπισκότο, πάνω από αυτό βάλτε κρέμα σοκολάτας και σκεπάστε με μπισκότο.
Τέλος «κολλήστε» στα πλάγια του μπισκότου τρούφα και φιλέ αμύγδαλα.
Κάντε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέμες.
Tips:

- Διατηρήστε τα σάντουιτς στο ψυγείο και σε δοχείο που κλείνει.
- «Παίξτε» χρωματικά βάζοντας τρούφα στην κρέμα βανίλιας και αμύγδαλα στην κρέμα σοκολάτας.
- Αντί για αμύγδαλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλους ξηρούς καρπούς ή ακόμη και κροκάν (ψιλοκομμένους, καραμελωμένους ξηρούς καρπούς)

- Μην φοβηθείτε ότι θα είναι «σκληρά» και δεν θα τρώγονται, η κρέμα θα μαλακώσει τα μπισκότα τόσο, όσο χρειάζεται!

 

Για περισσότερες ιδέες και λύσεις με μπισκότα Πτι Μπερ σοκολάτα & αλεύρι Αλλατίνη κάντε click εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία-Art of living 
35
2