Διακοσμώντας με σοκολάτα


Ο άνθρωπος πρώτα «τρώει» με τα μάτια και με μετά με το στόμα! Με μοναδικό υλικό τη σοκολάτα και με τη βοήθεια εργαλείων και σκευών που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας, μπορούμε να φτιάξουμε τις πιο εντυπωσιακές, αλλά πάνω απ’ όλα εύκολες, διακοσμήσεις!!!

Υλικά: 
  • Σοκολατένιες φωλιές:
  • σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE DESSERT
  • αλουμινένιες φόρμες μιας χρήσης
  • Πουράκια σοκολάτας:
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE DESSERT
  • 180γρ. κουβερτούρα λευκή NESTLE DESSERT
  • Τούρτα «πουά»:
  • οικολογικό, πλαστικό περιτύλιγμα βιβλίων
  • 150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE DESSERT
  • 60γρ. κουβερτούρα λευκή NESTLE DESSERT
  • 60γρ. κουβερτούρα γάλακτος NESTLE DESSERT

   

Παρασκευή: 

Σοκολατένιες φωλιές:

Λιώστε στο φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού καλύψτε με μια παχιά στρώση σοκολάτας τα εσωτερικά τοιχώματα των θηκών. Αφαιρέστε τυχόν περίσσεια σοκολάτας και αφήστε να κρυώσουν τελείως και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Εναλλακτικά και για πιο γρήγορα βάλτε τις θήκες στο ψυγείο. Το μόνο αρνητικό είναι ότι η σοκολάτα θα θαμπώσει, αλλά επειδή θα γεμίσετε τις θήκες αργότερα, δεν ενοχλεί ιδιαιτέρως.

Κόψτε σε μία άκρη την αλουμινένια φόρμα και με τα χέρια σας και πολύ προσεκτικά αφαιρέστε την.

Tip:

Γεμίστε τις φόρμες με σαντιγί και φρούτα, κρέμα, παγωτό, γιαούρτι ή ακόμα και με κέικ ή σοκολατάκια. Ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία σας!

Πουράκια σοκολάτας:

Λιώστε την κουβερτούρα και με γρήγορες κινήσεις απλώστε την σε ένα λεπτό στρώμα στο πίσω μέρος ενός ταψιού.

Πάρτε ένα πιρούνι και τραβήξτε απ’ άκρη σ’ άκρη γραμμές.

Λιώστε τη λευκή κουβερτούρα και απλώστε την απαλά πάνω από την κουβερτούρα, να καλυφθεί όλη η επιφάνειάς της.

Αφήστε τη λευκή κουβερτούρα να κρυώσει, έως ότου μόλις έχει στερεοποιηθεί.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι και με κλίση 45ο ξύστε τη σοκολάτα από το ταψί. Θα πρέπει καθώς την ξύνετε να γυρίζει και να σχηματίζονται πουράκια. 

Tip:

- Αν η σοκολάτα έχει στερεοποιηθεί περισσότερο απ’ όσο πρέπει, τα πουράκια δεν θα ολοκληρώνονται και θα σπάνε. Μπορείτε να ζεστάνετε λίγο το ταψί με τη σοκολάτα και να ξαναδοκιμάσετε

-  Μην πετάξετε τα τρίμματα της σοκολάτας. Μπορούν να διακοσμήσουν ωραιότατα μια τούρτα.

Τούρτα «πουά»:

Για τη διακόσμηση της τούρτας από το επεισόδιο «Τούρτα»

(για το κέικ της τούρτας χρησιμοποιήθηκε ταψάκι διαμέτρου 20 εκ.)

 

Μετρήστε την περίμετρο της τούρτας και κόψτε σε ανάλογο μήκος το περιτύλιγμα, προσθέτοντας λίγα ακόμη εκατοστά.

Μετρήστε και το ύψος και υπολογίστε το ως πλάτος του περιτυλίγματος.

Τεντώστε καλά το περιτύλιγμα. Φτιάξτε δύο χάρτινες σακούλες ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης.

Λιώστε τη λευκή κουβερτούρα και γεμίστε μ’ αυτήν τη μια χάρτινη σακούλα. Σχηματίστε μικρές και μεγάλες τελείες, διάσπαρτες σε όλο το μήκος του περιτυλίγματος. Κουνήστε το περιτύλιγμα, να «απλωθούν» καλά οι τελείες.

Κάντε το ίδιο και με την κουβερτούρα γάλακτος. Αφήστε να κρυώσουν καλά οι δύο ειδών σοκολάτες.

Λιώστε την κουβερτούρα και απλώστε την απαλά πάνω από τις τελείες σε όλη την επιφάνεια του περιτυλίγματος. Προσοχή μην ασκήσετε πίεση.

Αφήστε να κρυώσει καλά το σοκολατένιο «κολάρο», δεν πρέπει να στερεοποιηθεί όμως τελείως, γιατί δεν θα είναι εύκαμπτο και θα σπάσει.  Μόλις η σοκολάτα μπορεί και ξεκολλάει από το πλαστικό, τυλίξτε την τούρτα με το «κολάρο», αφήστε την να στερεοποιηθεί τελείως και αφαιρέστε το πλαστικό.

 

Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

30
2
Φωτογραφίες
Δείτε το Video