Cupcakes βανίλιας με φράουλες


Σπιτικά cupcakes βανίλιας με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και φράουλες. Εύκολα, γρήγορα, πεντανόστιμα.

Υλικά: 
  • 1 φλυτζάνι άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 ¾ φλυτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
  • ¼ του φλυτζανιού βούτυρο αγελάδος Χωριό σε θερμοκρασία δωματίου
  • ¼ του φλυτζανιού καλαμποκέλαιο Μινέρβα
  • 1/3 του φλυτζανιού κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ
  • 2/3 του φλυτζανιού πλήρες γάλα Φάρμα ΦΑΓΕ
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder Αλλατίνη
  • ½  κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 βιολογικά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • Για την επικάλυψη:
  • 120γρ. βούτυρο αγελάδος ΧΩΡΙΟ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 260γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150γρ.κουβερτούρα NESTLE DESSERT λευκή
  • 2 κουταλιές της σούπας πολτό φράουλας (χτυπήστε στο blender μερικές φρέσκιες φράουλες)
  • 1/2 κιλό ψιλοκομμένες φρέσκες φράουλες
  • 16-18 μικρές φράουλες για το γαρνίρισμα
Παρασκευή: 
  • Για 16-18 cupcakes: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 170oC. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού χαράξτε κατά μήκος το κλωναράκι βανίλιας να ανοίξει, αλλά να μην κοπεί, και με την πίσω μεριά του μαχαιριού σύρετέ το κατά μήκος με ελαφρά πίεση και αφαιρέστε τους σπόρους της βανίλιας που βρίσκονται κολλημένοι στα τοιχώματα. Σε ένα μικρό μπωλ αναμείξτε τους σπόρους της βανίλιας με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν καλά .Σε ένα άλλο μπωλ για μίξερ αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέστε και το μίγμα ζάχαρης- βανίλιας και αναμείξτε καλά. Προσθέστε και το βούτυρο και σε μέτρια ταχύτητα αναμείξτε τα υλικά με τη βοήθεια του μίξερ. Επειδή το βούτυρο είναι πολύ λίγο, δεν θα γίνει ζύμη, αλλά ένα πολύ λεπτό τρίμμα. Σε ένα άλλο μικρό μπωλ χτυπήστε ελαφρώς με ένα χτυπητήρι τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το φυτικό λάδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε το μίγμα των αυγών στο μίγμα με το αλεύρι και χτυπήστε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα  μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Ελαττώστε ταχύτητα και προσθέστε λίγο- λίγο το γάλα, έως ότου ενσωματωθεί τελείως στο μίγμα το οποίο θα είναι ρευστό. Γεμίστε περίπου κατά το ήμισυ τις φόρμες και ψήστε τα cupcakes για περίπου 14 λεπτά. Δεν θα πρέπει να πάρουν «χρώμα», γι’ αυτό μετά τα δέκα λεπτά κάντε τεστ κάθε δύο λεπτά με μια οδοντογλυφίδα, για να διαπιστώσετε το ακριβές σημείο ψησίματος. 

 

  • Για την επικάλυψη:
  • Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και τη μισή ζάχαρη άχνη να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μίγμα. Συνεχίστε το χτύπημα, προσθέτοντας σταδιακά και την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη. Το μίγμα θα πάρει τη μορφή «πάστας».
  • Λιώστε την άσπρη σοκολάτα σε bain marie, προσθέστε την στο μίγμα της ζάχαρης και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέστε τον πολτό φράουλας και χτυπήστε για δυο λεπτά ακόμη. Τέλος προσθέστε και τις ψιλοκομμένες φράουλες και ανακατέψτε με το χέρι να αναμειχθούν.
  • Tips:
  • - Τα cupcakes πρέπει να έχουν κρυώσει τελείως πριν βάλετε οποιαδήποτε επικάλυψη από πάνω.
  • - Απομακρύνετε αμέσως τα cupcakes από τη φόρμα μόλις τα βγάλετε από το φούρνο και τοποθετήστε τα πάνω σε μια σχάρα.
  • - Προσπαθήστε τα κρατηθείτε και να μην φάτε όλη την επικάλυψη πριν τελειώσετε να γαρνίρετε τα cupcakes! 
  • -  Αν η επικάλυψη είναι πολύ ρευστή προσθέστε λίγη ζάχαρη άχνη ακόμη. Αν είναι ρευστή όμως λόγω ζέστης, βάλτε την για λίγο στο ψυγείο.
  • Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

 

25
2
Φωτογραφίες
Δείτε το Video