Cupcakes σοκολάτας με επικάλυψη βανίλιας


Δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς στον πειρασμό να φάει μόνο ένα... 

Υλικά: 
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αυγά
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι το γλυκού baking poweder Αλλατίνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¾ του φλιτζανιού κακάο
  • μια πρέζα αλάτι
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ΦΑΓΕ
  • ½ φλιτζάνι νερό

Για την επικάλυψη:

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα ΦΑΓΕ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Παρασκευή: 

Για 24 cupcakes:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175ο.

Χτυπήστε μαζί στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέστε ένα – ένα τα αυγά και στη συνέχεια τη βανίλια. Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα φλιτζάνι αναμείξτε την κρέμα γάλακτος με το νερό. Ενώ το μίξερ δουλεύει προσθέστε τμηματικά και εναλλάξ από το μίγμα αλεύρου και κρέμα γάλακτος.

Γεμίστε μέχρι τα 2/3 τις χάρτινες φόρμες και ψήστε τα cupcakesγια 15-20 λεπτά περίπου. Για να ελέγξετε αν έχουν ψηθεί, μετά τα 15 λεπτά κάντε τη δοκιμή με την οδοντογλυφίδα.

Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως προτού βάλετε από πάνω την επικάλυψη.

Για την επικάλυψη:

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέστε τμηματικά τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και τη βανίλια. Χτυπήστε αρκετά το μίγμα να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά.

Tip:

- Από πάνω μπορείτε να τα διακοσμήσετε με ό, τι θέλετε (σταγόνες σοκολάτας, κουφετάκια, καραμελίτσες, τρούφα κτλ).

 Για περισσότερες ιδέες και λύσεις με αλεύρι Αλλατίνη κάντε click εδώ

 

Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
20
2
Φωτογραφίες
Δείτε το Video