Cupcakes με νέα γεμιστά Αλλατίνη


Θα χρειαστεί μόνο μια φορά να τα φτιάξετε για να τα απαιτούν όλοι συνέχεια! Μην σας φοβίσει το μέγεθος της συνταγής, απλώς τα υλικά είναι πολλά. Η εκτέλεση είναι για γέλια!

Υλικά: 
  • 30 νέα γεμιστά μπισκότα Αλλατίνη + 10 για τη διακόσμηση
  • ¾ του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • 1 ¾ του φλιτζανιού αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder Αλλατίνη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι (το ελαιόλαδο θα το βαρύνει και γευστικά και αρωματικά)
  • 1 φλιτζάνι πλήρες φρέσκο γάλα
  • ½  φλιτζάνι ζεστό νερό

Για την επικάλυψη:

  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη
  • περίπου 1κιλό ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι τριμμένα στο μπλέντερ μπισκότα από αυτά που περίσσεψαν από τη συνταγή για τα cupcakes και συμπληρώστε με άλλα αν χρειάζεται
  • ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό

Παρασκευή: 

Για 30 cupcakes:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175oC.

Τοποθετήστε χάρτινες φόρμες στις θέσεις ταψιού για cupcakes. Ανοίξτε προσεκτικά (και να σπάσουν, δεν πειράζει, εγώ συναρμολόγησα αρκετά) με τη βοήθεια ενός μαχαιριού τα μπισκότα στη μέση. Τοποθετήστε από ένα μισό μπισκότο σε κάθε θήκη cupcake με τη γέμιση προς τα πάνω.

Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε με το χέρι το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ για μίξερ χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη, τα αυγά, το λάδι, το γάλα και τη βανίλια, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε τμηματικά το μίγμα με το αλεύρι και συνεχίστε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. Τέλος προσθέστε πολύ προσεκτικά, (γιατί θα πεταχτεί πάνω σας, είμαι παθούσα), το νερό συνεχίζοντας το χτύπημα για ένα λεπτό περίπου ακόμη.

Γεμίστε τις θήκες μέχρι τα 3/4 και ψήστε τα cupcakes για 20-25 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά ελέγξτε το ψήσιμο να μην καούν. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν τελείως προτού τα μεταφέρετε από τις θήκες και τα γαρνίρετε. 

Επικάλυψη:

Χτυπήστε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το νερό με τη μαργαρίνη. Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα προσθέστε τμηματικά ζάχαρη άχνη, όσο πάρει μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες, παχύρευστο μίγμα που να «στέκεται». Αν χρειάζεται προσθέστε κι άλλη ζάχαρη άχνη ή λίγο νερό. Προσθέστε και τη βανίλια, χτυπήστε λίγο ακόμη και προσθέστε και τα τριμμένα μπισκότα.

Επικαλύψτε τα εντελώς κρύα cupcakes και διακοσμήστε τα με ένα κομμένο στα τέσσερα μπισκότο το καθένα.

Tips:

- Αν δεν χρησιμοποιήσετε αμέσως την επικάλυψη ή αν την φτιάξετε από την προηγούμενη, μπορείτε να την φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε. Προτού τη χρησιμοποιήσετε αφήστε την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

- Για να επικαλύψετε τα cupcakes θα χρειαστείτε μια σακούλα γαρνιρίσματος. Αν όμως δεν διαθέτετε, απλώς επικαλύψτε τα με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Η γεύση θα είναι και πάλι τέλεια! 

 

Για περισσότερες ιδέες και λύσεις με αλεύρι Αλλατίνη κάντε click εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
30
2