Cupcakes με καρότο


Λαχταριστός πειρασμός ...αρωματικά cupcakes με καρότο.

Υλικά: 
  • Για τα Cupcakes:
  • 1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ        
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 3/4 φλιτζανιού  ανάλατο βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κουταλιές απλό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο καρότο (από περίπου 4 μέτρια καρότα)
  • Για τη κρέμα:
  • 300 γρ.  τυρί κρέμα
  • 1/4 φλυτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού

 

Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο.
 Σε ένα άλλο μπολ  χτυπήστε ελαφρά το λειωμένο βούτυρο μαζί με τη καστανή ζάχαρη, το αυγό, γιαούρτι και τη βανίλια.Ρίξτε τα καρότα μέσα στο μίγμα και βαθμιαία προσθέστε τα ξηρά συστατικά ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Χωρίστε το μίγμα σε χάρτινες θήκες ειδίκες για cupcakes.

Ψήστε για 25- 30 λεπτά.

  Για τη κρέμα:

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, xτυπήστε το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίστε το ανακάτεμα. Στη κορυφή κάθε cupcake απλώνουμε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα και σερβίρουμε.

 

Δομινίκη Παπαχαραλάμπους

60
2