Clone of Κέικ βουτύρου


Για λίγα πράγματα μπορούμε να είμαστε σίγουρες σ΄αυτή τη ζωή και αυτό το κέικ είναι ένα από αυτά. 

Υλικά: 
  • 125γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1  ¼ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 ½  φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder Αλλατίνη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • ζάχαρη άχνη
Παρασκευή: 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160ο C.Βουτυρώνετε ένα βαθύ στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20cm και στρώνετε μόνο στον πάτο του ένα αντίστοιχης διαμέτρου αντικολλητικό χαρτί.Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμιχτούν καλά. Στη συνέχεια αυξάνετε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μίγμα να γίνει απαλό και να πάρει ένα ωχρό χρώμα.Αδειάστε το μίγμα στο ταψί και ψήστε το περίπου για περίπου 1 ώρα, κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα.Αφού το βγάλετε από το φούρνο, αφήστε το για λίγο να σταθεί, αναποδογυρίστε το και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
  •  

 

40
2