Chocolate mud cake


Αλλη μια συνταγή μου, για ένα κέϊκ που θα σας λύσει τα χέρια για γλυκό στο  τραπέζι που ετοιμάζετε με καλεσμένους φίλους ή και για δώρο σε μια επίσκεψη που θα πάτε. Ακόμη και για πρωινό με τον καφέ ή το τσάι. Ταιριάζει με όλα.

Υλικά: 
  • 130γρ. βούτυρο αγελάδος πακέτο ''χωριό''
  • 130γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Nestle Dessert
  • 3 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • 95 ml νερό
  • 150γρ. αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ baking powder
  • 30γρ. σκόνη κακάο
  • 300γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2 αυγά
  • 5 κουταλάκια του γλυκού λάδι αειφόρο ''χωριό''
  • 70ml κρέμα γάλακτος Φάγε
Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160o C.

Βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα.

Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία λιώστε το βούτυρο, τη σοκολάτα και τον καφέ, προσθέστε και το νερό, ανακατεύοντας τακτικά. Όταν γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα, αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμείξτε με το χέρι τα αλεύρια, το κακάο και τη σόδα. Κάντε μια «λακκούβα» στη μέση και προσθέστε  τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το λάδι, τα οποία έχετε προηγουμένως αναμείξει με το χέρι, και το μίγμα της σοκολάτας. Ανακατέψτε πολύ καλά, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Βάλτε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε το για περίπου 1 ½ ώρα. Προς το τέλος του χρόνου ψησίματος ελέγχετε συχνά κάνοντας το «τεστ» της οδοντογλυφίδας. Θα πρέπει να βγει «καθαρή», έστω κι αν λίγο «κολλάει».

Tips:-  Μπορείτε να διατηρήσετε το κέικ σε δοχείο που κλείνει καλά έως 3 εβδομάδες στο ψυγείο ή 2 μήνες στην κατάψυξη.

-      Προτού το ξεφορμάρετε θα πρέπει πρώτα να έχει κρυώσει τελείως.

Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

90
2

 

Φωτογραφίες
Δείτε το Video