Cheesecake ρόδι


Μια διαφορετική παραλαγή του cheeseckae.Πολύ πιο ανάλαφρο με το γιαούρτι και τα cream crakers και πολύ πιο υγιεινό με το ρόδι!

Υλικά: 

Για τη βάση: 

  • 1 1/2  φλιτζάνια του τσαγιού σπασμένα cream crackers
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη

Για την κρέμα: 

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
  • 680 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 1/2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι Total πλήρες
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι ροδιού: 

  • 2  φλιτζάνια χυμό ροδιού
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • Σπόροι ροδιού

Παρασκευή: 

Χρησιμοποιήστε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση.

Σε ένα μπολ θρυμματίστε με τα χέρια σας τα cream crackers. Εντωμεταξύ λιώστε το βούτυρο.

Προσθέστε τη ζάχαρη στα θρυμματισμένα cream crackers και ανακατέψτε. Τέλος προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ενσωματώστε όλα τα υλικά μαζί.

Απλώστε το μίγμα των μπισκότων στη βάση της φόρμας και πιέστε πολύ καλά με τα χέρια σας.

Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

 

Για την κρέμα:

Σε ένα μπολ βάλτε τη ζελατίνη και 1 1/2 κουταλιά της σούπας κρύο νερό να μαλακώσει.

Θέλει περίπου 10 λεπτά.

Χτυπήστε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, την υγρή βανίλια, το χυμό λεμόνι και το στραγγιστό γιαούρτι TOTAL.

Λιώστε σε μπαιν μαρί τη μαλακωμένη ζελατίνη.

Όταν λιώσει η ζελατίνη, προσθέστε την στο μίξερ, ενώ δουλεύει.

Ρίξτε την κρέμα πάνω από τη βάση του cheesecake και ξαναβάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

 

Για το σιρόπι:

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το χυμό ροδιού και τη ζάχαρη, ρυθμίστε την ένταση της εστίας ώστε να είναι μέτρια και σιγοβράστε μέχρι να γίνει ένα πηχτό σιρόπι. Θα μείνει περίπου  1/2 φλιτζάνι. Αφήστε το να κρυώσει τελείως προτού το χρησιμοποιήσετε.

Συναρμολόγηση

Ξεφορμάρετε το cheesecake και λειάνετε το με ένα μαχαίρι βουτηγμένο σε κρύο νερό.

Περιχύστε το με το σιρόπι ροδιού και πασπαλίστε με σπόρους ροδιού.

 

 

Αλίκη Μάρα 

Καθημερινή Γευσιλάτρης

30
2