Burgers με μοσχαρίσιο κιμά και τσένταρ


Πεντανόστιμα σπιτικά Burgers για την οικογένεια και τους φίλους σας.

Υλικά: 
  • 1 1/2 κιλο μοσχαρίσιο κιμά   
  •  1 κουταλιά της σούπας σάλτσα της αρεσκείας σας
  •  Χοντρό αλάτι και πιπέρι  
  • Φυτικό λάδι για τη σχάρα
  •   4 φέτες τυρί τσένταρ
  •   4 μαλακά ψωμάκια για burger
  •   φύλλα μαρουλιου
  •   ντομάτα σε φέτες
  •   κρεμμύδι κομμένο σε φέτες,
  •   τουρσί κομμένο σε φέτες
  •   κέτσαπ, μουστάρδα

 

Παρασκευή: 

Θερμαίνουμε το γκρίλ σε μέτρια θερμοκρασία. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κιμά με τη σάλτσα της αρεσκείας μας και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε το μίγμα ελαφρά με ένα πιρούνι. Χωρίζουμε το μίγμα σε 4 ίσα μέρη και πλάθουμε το καθένα από αυτά σε στρογγυλό σχήμα σχηματίζοντας με τον αντίχειρα μία εσοχή στη μέση .( αυτό βοηθά να κρατήσει τα burgers επίπεδα κατά τη διάρκεια του ψησίματος).

Αλείφουμε τη σχάρα με το λάδι και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 4-7 λεπτά τη κάθε πλευρά.Στη συνέχεια πάνω σε κάθε μπιφτέκι βάζουμε μία φέτα τσένταρ και αφήνουμε τα μπιφτέκια στο γκρίλ και 4 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί.

Βάζουμε τα μπιφτέκια στα ψωμάκια μαζί με το μαρούλι , το κρεμμύδι και τα τουρσί.

Αλοίφουμε τα ψωμάκια με κέτσαπ και μουστάρδα και σερβίρουμε.

 

Δομινίκη Παπαχαραλάμπους

35
3