Brownies Με Σοκολάτα


Το πιο αυθεντικό, γρήγορο και νόστιμο brownies που φάγατε ποτέ! Την συνταγή μου την έχει δώσει μια Αμερικάνα φίλη μου και αν νομίζετε ότι οι συγκεκριμένες γυναίκες περνάνε ώρες στην κουζίνα, απλώς απατάστε. Η απόδειξη στο video !

Υλικά: 
  • ¾ φλυτζανιού κακαό σε σκόνη
  • 1 πακέτο βούτυρο ή βιτάμ (προτιμώ το βούτυρο)
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder Αλλατίνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1& ¼ φλυτζανιού αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι αμύγδαλα καθαρισμένα και χοντροκομμένα (προαιρετικά)

   

Παρασκευή: 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175o C.Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι 25cm x 30cm.Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνετε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο και το κακάο και όταν λιώσουν κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.Σε ένα μπωλ ανακατεύετε με ένα απλό χτυπητήρι τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο με το κακάο και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνετε για 30 περίπου λεπτά.Αφήστε το να κρυώσει, κόψτε το σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε το με παγωτό και σάλτσα σοκολάτας.Τελειώσατε!!!

  • Το μυστικό:

Το μυστικό της επιτυχίας για το τέλειο brownies βρίσκεται στο  ψήσιμο. Θα πρέπει να βγει από το φούρνο όταν αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του ταψιού, άσχετα αν έχουν συμπληρωθεί τα 30 λεπτά ή όχι. Έτσι θα είναι μαλακό και λίγο «υγρό» στο κέντρο. Για αυτό το λόγο το τεστ με την οδοντογλυφίδα στην προκειμένη περίπτωση είναι άχρηστο.Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να το παραψήσετε, γιατί όταν κρυώσει θα είναι τόσο σκληρό που δεν θα μπορείτε να το δαγκώσετε! 

  • Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm web tv εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

20
2

 

Φωτογραφίες
Δείτε το Video