Biscotti με Amaretto


Η πρώτη έγγραφη συνταγή για biscotti χρονολογείται έναν ολόκληρο αιώνα πριν! Ενώ υπολογίζεται ότι καταναλώνονταν για πολλούς αιώνες!!! Πρόκειται για μπισκότα που ουσιαστικά έχουν ψηθεί δυο φορές. Κι ο λόγος; Έτσι μπορούσαν να αποθηκευτούν για πολύ περισσότερο χρόνο. Γιατί τα φτιάχνουμε εμείς; Για να απολαμβάνουμε την υπέροχη γεύση τους σε συνδυασμό με την τραγανότητά τους.

Υλικά: 
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λικέρ Amaretto
  • 1& 2/3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα
  • 2/3 του φλιτζανιού κουκουνάρι
Παρασκευή: 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180o C.

Σε ένα μπολ αναμείξτε τη ζάχαρη και τα αυγά με ένα χτυπητήρι.

Προσθέστε το αλεύρι, τις σταγόνες σοκολάτας και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε.

Αν η ζύμη σας κολλάει στα χέρια, καλά κάνει! Πρέπει να είναι κολλώδες, σε αντίθεση με άλλες ζύμες.

Ζυμώστε την σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια έως ότου γίνει μαλακή. Χωρίστε την στη μέση και με αλευρωμένα χέρια, πλάστε κάθε κομμάτι και δώστε του μακρόστενο σχήμα.

Τοποθετήστε τα δύο κομμάτια σε ταψί, στο οποίο έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήστε τα για περίπου 35 λεπτά.

Μην τα παραψήσετε. Θα πρέπει μόλις να αποκτήσουν έναν πολύ ελαφρύ χρωματισμό.

Αφήστε για 10 λεπτά να κρυώσουν.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο φούρνο στους 170ο C.

Κόψτε διαγώνια κομμάτια και τοποθετήστε τα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε τα για περίπου 10 λεπτά από την κάθε πλευρά. Θα πρέπει να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανά.

Τα biscotti μπορούν να αποθηκευτούν σε δοχεία που κλείνουν πολύ καλά μέχρι 1 ολόκληρο μήνα!

Δείτε εδώ την συνταγή για ζεστή σπιτική σοκολάτα:

 

Μπορείτε να παρακολουθήστε το video της συνταγής μου στο Yumm Channel εδώ

 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
35
2
Φωτογραφίες
Δείτε το Video