Bellini


Ο υπεύθυνος για ένα από τα πιο διάσημα ιταλικά ποτά είναι ο Giuseppe Cipriani ιδιοκτήτης του διάσημου Harry’ Bar στη Βενετία, δημοφιλές σημείο συνάντησης διασήμων όπως ο Ernest Hemingway και ο Humphrey Bogart. Την έμπνευση για το ποτό αυτό έδωσε ο διάσημος αναγεννησιακός ζωγράφος Giovanni Bellini (1430- 1516). Η αυθεντική συνταγή περιλαμβάνει πουρέ από φρέσκα ροδάκινα και μια σταλιά χυμό κεράσι ή βατόμουρου προκειμένου να αποκτήσει μια ροζ πινελιά. Σας παραθέτω και την αυθεντική, αλλά και μια γρήγορη εκδοχή για την παρασκευή αυτού του ποτού. 

Υλικά: 
  • 1 μέρος Schnapp ροδάκινο
  • 3 μέρη σαμπάνιας ή αφρώδους οίνου
  • ποτήρια σαμπάνιας flute (ψηλά και στενά)

 

Παρασκευή: 

Βάλτε πρώτα το Schnapp και στη συνέχεια προσεκτικά προσθέστε τη σαμπάνια. Σερβίρετε.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

  

2
1