Αυγά του βουνού!


Πρόκειται για μια συνταγή πολύ δημοφιλή στις Ελβετικές Άλπεις και τη φτιάχνουν σε ατομικά τηγανάκια. Απλή και χορταστική είναι το τέλειο πρωινό για τις κρύες μέρες. Και μπορεί να μην έχουμε Άλπεις, διαθέτουμε όμως ωραιότατα ορεινά χωριά!!! 

Υλικά: 
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 200γρ. καπνιστό ζαμπόν (ζητήστε να σας το κόψουν σε ένα κομμάτι) κομμένο σε κυβάκια
  • 100γρ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή Emmental
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

 

Παρασκευή: 

Αν έχετε ατομικά τηγανάκια θα χρειαστείτε 4, αλλιώς χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο τηγάνι για όλα τα άτομα.Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι (μια κουταλιά για τα ατομικά και τις 4 για το μεγάλο), προσθέτετε τις πατάτες και τηγανίζετε για 2 λεπτά περίπου από κάθε μεριά. Προσθέστε και τους κύβους του ζαμπόν. Σπάστε τα αυγά (ή το αυγό) και πασπαλίστε από πάνω με το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε τα αυγά μέχρι να γίνουν και λιώσει το τυρί.Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

  • Tips:- Η συνταγή είναι εξίσου ωραία με ψιλοκομμένο λουκάνικο.
  •          -Μην ξεχάσετε να τα συνοδεύσετε με φρυγανισμένο ψωμί.
  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

 

4
1