Ανάμεικτα λαχανικά στο φούρνο


Ελαφριά, υγιεινά και γεμάτα γεύση λαχανικά για να συνοδεύσετε κρέας ή ψάρι ψητό, στο φούρνο ή στο barbeque ή απλώς για απολαύσετε ένα ελαφρύ γεύμα. 

Υλικά: 
  • 1 κιλό πατατούλες για στιφάδο
  • ½ κιλό ντοματίνια
  • ½ κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 8 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι 1 κουταλάκι ξερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Παρασκευή: 
  • Για 4 άτομα:

Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζετε. Προς θεού μην πετάξετε το νερό. Εντωμεταξύ καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και πλένετε τις ντομάτες. Σε ένα μεγάλο πυρέξ τοποθετείτε όλα τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το κλωνάρι θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε και ενάμιση φλιτζάνι ζουμί από τις πατάτες που βράσατε. Ανακατεύετε να αναμειχθούν όλα τα υλικά καλά.Ψήνετε τα λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 45 λεπτά περίπου. 

  • Tips: - Το ζουμί από τις βρασμένες πατάτες ενισχύει κατά πολύ τη     γεύση των λαχανικών.

          -Αν δεν έχετε μικρές πατάτες και κρεμμύδια, χρησιμοποιήστε μεγάλα. Προσέξτε όμως να βράσετε τις πατάτες κομμένες στη μέση και να τις αφήσετε να κρυώσουν καλά, για να τις κόψετε σε μικρότερα κομμάτια προτού τις βάλετε στο πυρέξ, ώστε να μην διαλυθούν και να διατηρήσουν το σχήμα τους. Τα κρεμμύδια απλώς κόψτε τα στα τέσσερα ή στα οκτώ ανάλογα πόσο μεγάλα είναι.           -Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ό, τι άλλο είδος λαχανικών επιθυμείτε π.χ. μανιτάρια, πιπεριές κ.λ.π. 

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία-Art of living

 

50
2