Αετόπιτα με αρνί


Μια νόστιμη αετόπιτα με αρνί. Απολαύστε την 

Υλικά: 
  • Για τη ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αλλατίνη
  • ¾ φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καλαμποκέλαιο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ άσπρο κρασί
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό ψαχνό αρνάκι σε κομματάκια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φέτα
  • ½  φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 6 πράσα
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού τραχανά
  • λίγοι κόκκοι πιπέρι, λίγοι κόκκοι μπαχάρι
  • αλάτι
  • λίγο θυμάρι
  • λίγα φύλλα φρέσκιας μέντας
  • λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι
  • σουσάμι

 

Παρασκευή: 
  • Ζύμη:

Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπωλ. Λιώστε τη μαργαρίνη και ρίξτε την στο αλεύρι. Προσθέστε το καλαμποκέλαιο και τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώστε με το χέρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Αφήστε την να ξεκουραστεί για ½ ώρα.

  • Γέμιση:

Σε μια κατσαρόλα σωτάρετε το κρέας στο λάδι. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, το αρνί, το θυμάρι και 2-3 φλιτζάνια νερό. Χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε το, μέχρι το κρέας να «λιώνει». Δέκα λεπτά προτού το κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέστε τα πράσα ψιλοκομμένα, τη μέντα και τον τραχανά και συνεχίστε το μαγείρεμα. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε τη φέτα θρυμματισμένη.

Χωρίστε τη ζύμη σε δύο κομμάτια, το ένα πιο μεγάλο από το άλλο. Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε αρχικά το μεγαλύτερο κομμάτι σε φύλλο και σε διάμετρο μεγαλύτερη από εκείνη του ταψιού. Στρώστε το στο λαδωμένο πάτο του ταψιού και ρίξτε τη γέμιση. Ανοίξτε σε φύλλο και το άλλο κομμάτι ζύμης και σκεπάστε με αυτό τη γέμιση. Τέλος πασπαλίστε με σουσάμι και κεφαλοτύρι. Ψήστε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 1 ώρα περίπου.

  • Αλίκη Μάρα
  • Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living
70
2